Striák kezelése

Sebhelyek striák és ajakhasadék korrekciója

Mi történik az orvosi tetoválás során?

Az orvosi tetoválás egy olyan eljárás, amelynek segítségével veleszületett vagy szerzett betegségek látható nyomait enyhíthetjük, ezzel javítva a beteg életminőségét. Az eljárás nem gyógyít, még csak az adott betegség tüneteit sem kezeli, viszont nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a betegségből adódó látható helyen lévő, kényelmetlenséget okozó következményeket enyhítse. A bőrfelületen mutatkozó szín- és kontúrbéli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhítve optikailag az eltérést. Az ilyen eltérés származhat balesetből, műtétből, vagy lehet valamely betegség következménye.


Az eljárás tulajdonképpen a sminktetoválásból született, ezért bár a neve „orvosi tetoválás”, a kozmetika területéhez kapcsolódik. A folyamat lényegében azonos a sminktetováláséhoz, a technika azonban eltérő. Az orvosi tetoválás elvégzéséhez komoly tanulmányok, tapasztalat, megfelelő felszereltség, erre a célra kifejlesztett precíziós műszer, a higiéniai előírásoknak megfelelő modulok és eszközök, továbbá bőrbarát és megbízható festék szükséges.

A műtétből vagy balesetből származó sérülések gyakran heggel gyógyulnak. Amennyiben ez látható helyen van, esztétikai problémát jelenthet viselője számára. Az orvosi tetoválással a heges bőrfelületek bizonyos típusai (atrófiás, hipertrófiás hegek) szinte tökéletesen eltüntethetők, a természetes bőrfelülettel egységes színűvé tehetők. Természetesen az eljárással a felszíni egyenetlenségek nem szüntethetők meg, de a heg optikailag tökéletesen beleolvad az őt körülvevő egészséges bőrfelszínbe. Ahogyan minden orvosi tetoválásnál, úgy ez esetben is legalább 3-4 féle, úgynevezett camouflage színt alkalmazunk a természetes hatás érdekében. Fontos megemlíteni, hogy amennyiben a heg olyan helyen van, ahol UV fény érheti, ott számolni kell azzal, hogy ahogyan a heg sem, úgy a tetovált felület sem fog a többi bőrfelülettel együtt barnulni. Emellett a fényvédelem az egészséges bőr esetében is fontos, a tetovált területeknél pedig kiemelten az, hogy a pigment minél kevésbé veszítse el élettel teli színét. A hegtetoválást tökéletesen gyógyult állapotban lehet elvégezni. Sajnos azonban nem alkalmazható ez az eljárás keloidos (kiemelkedő, vöröses, gyulladt) heg esetében.

Ajakhasadék (nyúlszáj)

A köznyelvben nyúlszájként ismert rendellenesség egy veleszületett probléma, mikor a felső ajak oldal irányba nyitott. Ezt orvosi beavatkozással ma már szinte teljesen rendbe lehet hozni, hogy a beteg ennek hátrányát ne érezze. A műtétek eredményeképpen keletkező heg azonban esztétikai problémát okozhat. Az orvosi tetoválással a száj formája, kontúrja tökéletesen visszaállítható, természetes színek alkalmazásával, míg a felső ajak feletti heg camouflage színekkel szinte teljesen eltüntethető.

© Copyright 2021 lindajakab | Minden jog fenntartva.