Realisztikus areola tetoválás

Mi történik az orvosi tetoválás során?

Az orvosi tetoválás egy olyan eljárás, amelynek segítségével veleszületett vagy szerzett betegségek látható nyomait enyhíthetjük, ezzel javítva a beteg életminőségét. Az eljárás nem gyógyít, még csak az adott betegség tüneteit sem kezeli, viszont nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a betegségből adódó látható helyen lévő, kényelmetlenséget okozó következményeket enyhítse. A bőrfelületen mutatkozó szín- és kontúrbéli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhítve optikailag az eltérést. Az ilyen eltérés származhat balesetből, műtétből, vagy lehet valamely betegség következménye.


Az eljárás tulajdonképpen a sminktetoválásból született, ezért bár a neve „orvosi tetoválás”, a kozmetika területéhez kapcsolódik. A folyamat lényegében azonos a sminktetováláséhoz, a technika azonban eltérő. Az orvosi tetoválás elvégzéséhez komoly tanulmányok, tapasztalat, megfelelő felszereltség, erre a célra kifejlesztett precíziós műszer, a higiéniai előírásoknak megfelelő modulok és eszközök, továbbá bőrbarát és megbízható festék szükséges.

A hivatalosan areola tetoválásnak nevezett eljárás során a mellbimbó és udvarának helyreállításáról beszélünk.


Ennek a beavatkozásnak több típusa is lehetséges:

  • Az egyik, hogy a természetes mellbimbó egyenetlen pigmentáltságán segítünk a bevitt festékkel.
  • A másik esetben bizonyos műtétek (mellnagyobbítás, mellkisebbítés) eredménye lehet, a természetes mellbimbó udvara körüli vágás, amely általában fehér hegként gyógyul. Az orvosi tetoválás módszerével ez a bőrszíntől elütő heg, újra összhangba hozható az őt körülvevő bőr színével, továbbá a mellbimbó udvarának megváltozott, elveszített kontúrja visszaállítható.
  • A harmadik és egyben legbonyolultabb típusa az eljárásnak, amikor teljesen hiányzó mellbimbót kell orvosi pigmentálás módszerével helyettesíteni. Az emlődaganat sajnálatos következménye lehet az eltávolított mell. A hiányzó emlőt implantátummal pótolják, az eltávolított mellbimbót rekonstrukcióját ambuláns műtéttel meg lehet oldani, de a színezettséget csak orvosi pigmentációval lehet elérni. Az ilyen betegséggel élők számára óriási segítség lehet az areola tetoválás, hogy újra önbizalommal telve és boldogan tekinthessenek önmagukra és a világra.

A technika tulajdonképpen minden areola tetoválás esetében hasonló:

általában nem hosszú, megszakítás nélküli vonalakkal, hanem inkább pontokkal, természetes hatást kölcsönző satírozási technikával dolgozunk, ezzel kialakítva a formát, a kontúrt és az árnyékolást. Minden esetben legalább 3-4 féle, a természetes állapottal a leginkább megegyező színárnyalatokat használjuk.

© Copyright 2021 lindajakab | Minden jog fenntartva.