Hajtetoválás

Mi történik az orvosi tetoválás során?

Az orvosi tetoválás egy olyan eljárás, amelynek segítségével veleszületett vagy szerzett betegségek látható nyomait enyhíthetjük, ezzel javítva a beteg életminőségét. Az eljárás nem gyógyít, még csak az adott betegség tüneteit sem kezeli, viszont nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a betegségből adódó látható helyen lévő, kényelmetlenséget okozó következményeket enyhítse. A bőrfelületen mutatkozó szín- és kontúrbéli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá tesszük, így enyhítve optikailag az eltérést. Az ilyen eltérés származhat balesetből, műtétből, vagy lehet valamely betegség következménye.


Az eljárás tulajdonképpen a sminktetoválásból született, ezért bár a neve „orvosi tetoválás”, a kozmetika területéhez kapcsolódik. A folyamat lényegében azonos a sminktetováláséhoz, a technika azonban eltérő. Az orvosi tetoválás elvégzéséhez komoly tanulmányok, tapasztalat, megfelelő felszereltség, erre a célra kifejlesztett precíziós műszer, a higiéniai előírásoknak megfelelő modulok és eszközök, továbbá bőrbarát és megbízható festék szükséges.

Milyen területeken, betegségeknél alkalmazható az orvosi tetoválás?

Szőrzetvesztés, kopaszság (részleges vagy teljes alopecia), hajszálsűrítés.


Néhány betegség, vagy egyes betegségek kezelésének sajnálatos következménye lehet a szőrzetvesztés. Ez vonatkozhat úgy a hajas fejbőrre, mint a szemöldökre illetve szempillákra egyaránt. Vannak esetek, amikor a szőrzetvesztés csak részleges és ideiglenes, máskor azonban teljes és végleges is lehet. Ezekben az esetekben az orvosi tetoválással helyreállítható a vendég szemöldöke, a szempillák optikailag pótolhatók illetve amennyiben arra van szükség, a haj sűrűsége is megtámogatható. Az előbbiek a formát és a területet tekintve a sminktetoválás kategóriájába eshetnek, ám az ilyen esetekben speciálissá vált bőrfelület, a szőr teljes hiánya, és a vendég lelki állapota nagyobb tapasztalatot és több odafigyelést igényel, mint általában. A hajpótlásra általában részleges kopaszodásnál, vagy hajbeültetésnél van szükség, amikor a bizonyos beültetett hajhagymák nem indultak fejlődésnek. Ezzel a technikával az esztétikai problémát okozó fejbőrre hajszálakat tetoválunk, így a világító fejbőr és a haj közötti eltérés csökken.

© Copyright 2021 lindajakab | Minden jog fenntartva.